Bitki wolowe m gessler

Lub że być coś smaczniejszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie mocny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a dodatkowo nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Dodatkowo w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w właściwej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby kupiło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej dawce kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy wykorzystujemy do nich ciało coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w urzędach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w sporej sum, czy z twardego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle prosta w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby całe swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i łatwo, to nie jest odpowiedniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wówczas taki ważny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.