Kotlet schabowy z zurawina

Tajemnicą idealnego schabowego, lub też kotleta wołowego, stanowi jego właściwa struktura. Świadczy to, że aby uzyskać ciało nie tylko skuteczne w smaku, ale też odpowiednio kruche, jasne i wysmażone, trzeba przyznać mu dobrą grubość, bądź te może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest niezbędny w częstym gospodarstwie domowym, w którym trzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na chwila dni, lecz istnieje to niezbędny zakup do celów gastronomicznych, w których codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co stanowi mocno istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których posługuje się dużo kotletów schabowych, bądź w biurach garmażeryjnych, gdzie rozwija się gotowe kotlety schabowe w wielkiej kwoty każdego dnia, kotleciarka jest koniecznym zakupem. To jednak pewna inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w odpowiednie ustawienie urządzenia, i po paru sekundach przekazać go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często poleca się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich krótkiej i skutecznej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas robienia kotletów wiele czasu posiada nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz tylko przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do sprawienia jest wiele, więc warto wziąć po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, by uprościć nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla polskiej wygody.