Maszyna do miesa kebab

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej projektem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacje z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w struktury zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej liczby rozbitych plastrów w ruchu niedługiego czasu czasu - ok. 800 porcji w rozwoju godziny, przy czym mięso nie pewno stanowić mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny stanowi bardzo naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w punktu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, budując się na umiejętności oraz poznaniu zdobywanym od 1990 roku stosuje na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz piękną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.