Program kulinarny guzik

Dzięki programom kulinarnym oraz videoblogom w sieci gotowanie stało się już bardzo modne. Kucharze amatorzy gotują, pieką, smażą i rozpisują się, robią zdjęcia, kręcą filmy i kierują innych do sprawdzenia ich autorskich przepisów. Serwisy społecznościowe, portale internetowe i blogi pękają w szwach od wielkości propozycji kulinarnych. Teraz można przygotować wszystko, wszędzie a o wszystkiej porze. Wystarczy wybrać sobie ulubiony przepis, zrobić zakupy i gotować ile dusza zapragnie.

Potrawy z pełnego świata Gotowanie było się również bardziej efektowne, bo na krajowy rynek trafiają teraz produkty spożywcze z pełnego świata. Jeszcze kilkanaście lat temu mogliśmy jedynie pomarzyć o egzotycznych potrawach. Bo kto z nas wychowany na pomidorowej i ciężkich nóżkach w galarecie słyszał o takich materiałach jak jarmuż, kaki, chia lub same o innych orientalnych zyskach i przyprawach? Nikt, prawda? Reguła jest taka, że samodzielne eksperymentowanie w kuchni stały nam wszczepione przez wszechobecną modę, która ustanie w momencie, kiedy ludzie zaczną wykorzystywać chęć do bycia z kosmosu, czyli że nie! Dzięki powszechnie dostępnym artykułom w marketach, możemy sami przygotować potrawy które są specjalnością w drugich krajach np. Japonii, Peru czy RPA.

Wilk maszynka do mielenia mięsa Jeżeli dlatego nie jesteś wegetarianinem także do mieszkania potrzebujesz wysoce niż powietrza, pewnie w Twojej kuchni często odwiedza mięso, a wraz z nim kotlety wieprzowe, tuszki, podroby, filety drobiowe i wiele wiele różnych równie smacznych kąsków. Z pewnością niejednokrotnie próbowałeś przygotować samodzielnie burgery? Zdradzę Ci tajemnicę - najlepiej kup nowe mięso wołowe (np. antrykot) i sam zmiel je. Wilk maszynka do prowadzenia mięsa idealnie będzie się do ostatniego nadawać. Tak zrobione mięso przypraw solą, pieprzem, dodaj koniecznie jajko, czosnek i potem uformuj kotlety i przygotuj je naprawdę dokładnie jak lubisz. Samodzielne przygotowywanie dań tworzy znajomą wartość - wiesz, co jesz i im trochę tłuszczu, mniej cukru i dobrze warzyw i kilka przetworzonych faktów tym dania nawet te tradycyjne stoją się dużo lepsze.