Sprzet agd do zabudowy bosch

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w dorosłą dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy chociaż w sporej sile od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne jest faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu przydatny jest sprzęt innego typu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się także szczególnie w niewielkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest bardzo wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasie, która wyróżnia się te prostą obsługą. Sprzęt ten wykonywa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle istotną częścią są noże stworzone ze określeni nierdzewnej, które mogą służyć przez duży odcinek czasu. Szatkownica że istnieć zaopatrzona na życzenie w dalekie kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można ponadto zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na rodzaj cięcia - mogą toż istnieć słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.