Uzywane urzadzenia gastronomiczne lodz

Urządzenia dla gastronomii powinny stać wybrane w oparciu o biznes, jaki zamierzamy zrobić. Kawiarnia powinna skoncentrować się przede wszystkim na odpowiednim ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w większą zawartość różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

crouse-hinds

Przyda się również syfon do pranej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie silna przystroić odpowiednią ilością słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy zawierać ponad dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto uzyskać więcej, klienci chętnie korzystają także po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy oraz te zupełnie alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyczyni się i odpowiedni porcjoner, jednakże nie stanowi ostatnie znaczny nakład. Dobrze jest ulokować w czystą tacę z pokrywką, na jakiej będziemy potrafili wystąpić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na kawałek czy dwa. Jeżeli planujemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o coś inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a poza ostatnim chwila shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (ostatecznie nie wiemy, z którym życzeniem przybędzie do nas klient). Przyda się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy chcieć naturalnie pieca do pizzy, a jeszcze torbę na pizzę (jeżeli będziemy i sprzedawać życie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli wprowadzamy do oferty inne fast foody, więc potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do stworzenia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem pomocna może objawić się naleśnikarka, natomiast to niemały wydatek i pragniemy zawierać gwarancja, czy na pewno klienci będą do nas wpływać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, wtedy rzecz jest dość oczywista). Przyda się za to narzędzie do kebabu, a czasem i gofrownica (ostatnio popularnością zajmują się wytrawne gofry, na przypadek takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są także specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.